Herinrichting showtuin

Graniet is een bijzonder duurzame steen die probleemloos tientallen jaren buiten kan staan. Onze showtuin monumenten kunnen na reiniging daarom als nieuw beschouwd worden. Omdat we onze showtuin willen herinrichten worden veel van onze gedenkstenen tegen sterk gereduceerde prijzen aangeboden. U kunt er uw voordeel mee doen. Uiteraard verzorgen wij de montage en plaatsing met de grootste zorg zoals u dat al vele jaren van ons gewend bent.

Afspraak maken

Om u goed van dienst te kunnen zijn werken wij UITSLUITEND op afspraak. Geheel vrijblijvend informeren wij u over alle mogelijkheden en u kunt in alle rust rondkijken in onze showtuin. Indien u echt niet binnen onze reguliere openingstijden kunt komen passen wij ons graag in overleg aan.

Offerte aanvragen

U heeft reeds een monument gezien en wilt bij ons een offerte aan vragen? Vul het offerteformulier in en voeg een afbeelding van het monument bij.

Wist u dat

Belettering

Belettering is een belangrijk onderdeel van een gedenksteen. De meest standaard vorm van belettering is een gezandstraalde letter. Deze letters worden door middel van zandstralen verdiept in de steen en daarna ingekleurd met verf. Als u de tekst een luxere uitstraling wilt geven kan deze na het zandstralen ingelegd worden met bladgoud. Op liggende stenen wordt vaak een bronzen, aluminium of RVS oplegletter gebruikt. De letters worden vastgeboord op de steen.

De duurzaamheid van een gezandstraalde en ingekleurde letter is op een verticaal vlak beduidend groter dan op een horizontaal vlak. Als u toch een gezandstraalde letter op een horizontaal vlak wilt hebben raden wij aan de tekst naturel te houden zonder inkleuring. Dit geeft het mooiste resultaat bij een donkere steen in combinatie met een ‘vette’ letter.
In onze showroom adviseren wij u graag verder met betrekking tot de mogelijkheden van beletteren.

Accessoires

Een goede accessoire geeft een gedenksteen iets extra’s. Een accessoire kan echter ook een symbool of teken zijn naar de overledene. Voor een liefhebber van bijvoorbeeld vogels, vlinders en bloemen hebben wij mooie bronzen of RVS accessoires.

Voor het branden van een kaarsje hebben wij mooie kwaliteit lantaarns in graniet, brons, aluminium of RVS. Ook kleine granieten hartjes, porseleinen foto’s en vasen kunnen wij u in vele uitvoeringen laten zien.

Renovatie

Oude grafstenen geven een begraafplaats een prachtige authentieke uitstraling. Onderhoud zal echter altijd nodig zijn. Met name de kalkhoudende gedenkstenen zullen naar jarenlange blootstelling aan weer en wind toe zijn aan onderhoud. Doe mee met het in stand houden van een stukje cultureel erfgoed en laat uw grafsteen vakkundig door ons renoveren. Het opschuren en opnieuw monteren van alle onderdelen zorgen ervoor dat de steen weer jaren mee kan.

Ook voor alle denkbare vervolginscripties op bestaande gedenkstenen kunt u bij ons terecht.

Grafbeplanting

Indien u mooie grafbeplanting op het graf wenst kunt u terecht bij Peter Mulder grafbeplanting via petermulder@grafbeplanting.nl

Oorlogsmonument

Als Erwin de Mooij 24 jaar oud is hoort hij voor het eerst over de neergestorte Amerikaanse B-17G bommenwerper nabij de Engelenkerk in Lisse. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en na 10 jaar zoeken in de archieven komt er een verbluffend mooi stukje geschiedenis boven water.

De geschiedenis
De Jayhawk steeg op 26 september 1944 op van zijn thuisbasis Glatton in Engeland op om doelen in Duitsland aan te vallen. De Jayhawk bombardeerde het opgegeven doel maar op de terugweg werd het toestel geraakt door flak. De vlieger wilde proberen met het beschadigde vliegtuig het bevrijde zuiden van Nederland te bereiken, maar al snel werd duidelijk dat de bemanning moest springen. Twee bemanningsleden kwamen om het leven, twee werden opgepakt en de overige bemanning wist met behulp van de ondergrondse uit handen van de Duitsers te blijven.

Het boek
In het boek Broken Wings staat de geschiedenis opgetekend van de Jayhawk en zijn bemanning. De auteur heeft gesproken met nabestaanden van de bemanning en met mensen van het verzet en mensen die onderdak hebben geboden voor de vliegers. Dat tijdens de oorlog bij De Engel een bommenwerper is neergestort was al langer in de streek bekend, maar Erwin de Mooij en Harold Jansen hebben de mensen die met dit drama te maken hadden een gezicht gegeven. Het boek is te bestellen op cavupublications@gmail.com of b17research@hotmail.com.

Het oorlogsmonument is geschonken door Damo Natuursteen.

Garantie

Damo Natuursteen geeft 30 jaar garantie op breuk van granieten banden of letterplaat. Haarscheurtjes welke na verloop van tijd zichtbaar kunnen worden zijn inherent aan natuursteen en vallen dan ook niet onder garantie. Wanneer dit verder gaat tot een daadwerkelijke breuk valt dit uiteraard wel onder onze garantie.
Sommige granieten kunnen na verloop van tijd licht verkleuren. Ook dit is inherent aan dit natuurproduct en valt niet onder garantie.
Vlekken en/of verkleuringen veroorzaakt bloemen, potten, kaarsvet, bomen of andere omgevingsinvloeden vallen niet onder garantie.

 • De garantie op zichtbaarheid van ingeschilderde letters op staande delen is 5 jaar.
 • De garantie op zichtbaarheid van ingeschilderde letters op schuine delen (>45 graden) is 1 jaar.
 • De garantie op zichtbaarheid van ingeschilderde letters op liggende delen is 0 jaar.

Contact

Openingstijden
Ma-vr: 08:00-17:00
Za: 08:00-12:00
Op afspraak!

T: 0252-520329
E: info@damonatuursteen.nl

Waar leveren wij?

 • Grafstenen Hillegom
 • Grafstenen Lisse
 • Grafstenen Heemstede
 • Grafstenen Bennebroek
 • Grafstenen Bloemendaal
 • Grafstenen de Zilk
 • Grafstenen Vogelenzang
 • Grafstenen Zandvoort
 • Grafstenen Haarlem
 • Grafstenen Driehuis
 • Grafstenen Zwaanshoek
 • Grafstenen Nieuw  Vennep
 • Grafstenen IJmuiden
 • Grafstenen Hoofddorp
 • Grafstenen Sassenheim
 • Grafstenen Noordwijkerhout
 • Grafstenen Katwijk

Wilt u een afspraak maken?
Geef hier de gewenste datum op en we nemen contact met u op.